ROCKET ESPRESSO - Giotto V3 PID

Dostępność: dostępny / na zamówienie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5 250,00 zł 5 995,00 zł 5250.00
ilość szt.
Zyskujesz 105 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Rocket Espresso
Kod produktu: RE.G.V3

Opis

ROCKET ESPRESSO Giotto v3 PID 

Nowe ekspresy linii v3 PID są wyznacznikiem najwyższej jakości domowych ekspresów do kawy.

Linia v3 PID to nasze flagowe modele które zostały wyposażone w kontroler temperatury PID pozwalający utrzymać jeszcze bardziej stabilną temperaturę, posiada także dwa manometry pokazujące zarówno ciśnienie pompy jak i ciśnienie występujące w bojlerze przez co Barista ma większą kontrolę nad procesem ekstrakcji.

W modelu tym zastosowano niezawodny system termosyfonu oraz izolowany bojler z podstawą wykonaną z bezołowiowego mosiądzu gwarantujący stabilność temperaturową oraz oszczędność energii.

Model Giotto v3 PID powstał w oparciu o doświadczenie pochodzące z gastronomii, z zastosowaniem rozwiązań zaczerpniętych z ekspresów komercyjnych. Dodatkowe udogodnienia, takie jak zawsze chłodne dysze pary i gorącej wody, sprawiają, że praca z tymi ekspresami jest prawdziwą przyjemnością.

W linii v3 PID zastosowano w pełni komercyjny presostat o znakomitej charakterystyce i precyzji działania przez cały okres eksploatacji ekspresu.


Ekspresy v3 PID są wyposażone tylko w 2,9 litrowy zbiornik na świeżą wodę

Pojemność bojlera na poziomie 1,8 litra oraz udoskonalona konstrukcja termosyfonu gwarantują wydajność ekspresów i pozwalają przyrządzać mleko o idealnej teksturze. Ponadto taka pojemność bojlera skraca czas jego nagrzewania, a przy współpracy z komercyjnym presostatem SIRAI umożliwia utrzymywanie idealnej temperatury ekstrakcji espresso na poziomie 92 stopni.

Dzięki przemyślanej konstrukcji i wykonaniu z najwyższej jakości materiałów ekspresy pozwalają cieszyć się w domu espresso przyrządzonym według najlepszych kawiarnianych tradycji, dodatkowo zwiększenie średnicy miedzianych rurek konwekcyjnych doprowadzających wodę do grupy zaparzającej pozwoliło zwiększyć sprawność termosyfonu.

Wprowadzono również system sygnalizujący niski poziom wody w zasobniku.

Specyfikacja techniczna modelu Giotto v3 PID

Rama i obudowa - w całości stalowa (stal AISI 304)

Grupa zaparzająca - gastronomiczna, masa 4,05kg

Zaparzanie wstępne (preinfuzja) - system dwufazowy: preinfuzja progresywna (sterowana mechanicznie układem tłokowym) oraz statyczna (w komorze zaparzania); pozwalają uzyskiwać płynną ekstrakcję dającą optymalny aromat, cielistość i cremę naparu

System termosyfonu - konfiguracja zoptymalizowana pod kątem idealnej ekstrakcji; całościowa pojemność ok. 20% większa niż w porównywalnych ekspresach obecnych na rynku

Bojler - wykonany z czystej miedzi (99,9% Cu); masywna podstawa z bezołowiowego stopu mosiądzowego; akumulacja ciepła i wydajność pary większe o ok. 40% w porównaniu z innymi konfiguracjami bojlerów; bojler jest izolowany oraz zabezpieczony jest przed utlenianiem miedzi; pojemność: 1,8 litra

Sterowanie ciśnieniem (presostat) - w modelach Giotto i Cellini pełnowymiarowy presostat gastronomiczny (histereza temperaturowa na poziomie 0,035ºC); opcjonalny w niektórych regionach

PID - w modelach Giotto i Cellini zastosowani PID dla utrzymania większej stabilności temperatury, temperatura pobierana jest z 4 punktów testowych.

Dysza pary ze stali nierdzewnej - wykonana w opatentowanej technologii cool touch (rozgrzewa się jedynie   końcówka dyszy); łatwa w czyszczeniu (mleko nie przywiera do dyszy); zwiększona wydajność pary (ciepło nie jest odbierane od pary i rozpraszane przez dyszę); unikalny kształt końcówki dyszy pozwala otrzymywać mleko o bardzo gładkiej teksturze

Sterowanie elektroniczne - poziom wody w bojlerze oraz w zbiorniku świeżej wody sterowane mikroprocesorowo; system ostrzegania o niskim poziomie świeżej wody

System grzewczy - zoptymalizowany stosunek pojemności cieplnej bojlera do termosyfonu; krótki czas nagrzewania dzięki grzałce 1200W o zwiększonej trwałości (żywotność przeciętnie pięciokrotnie dłuższa w porównaniu ze standardowymi grzałkami)

Zawór bezpieczeństwa - certyfikowany według norm gastronomicznych

Pojemność zasobnika świeżej wody - 2,9 l

Wymiary (szer. x gł. x wys.) - 33 × 42,5 × 36 cm; masa: 23 kg

Wyposażenie dodatkowe - dwa gastronomiczne portafiltry w komplecie z wylewkami i sitkami na pojedyncze i podwójne espresso; aluminiowy tamper 58mm, szczoteczka do czyszczenia grupy oraz kompletny materiał szkoleniowy i instrukcja użytkownika

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl